Redan de gamla grekerna…

…drack faktiskt glögg. Kryddat, varmt vin är tydligen en urgammal tradition som sedan länge övergetts på kontinenten, men som de frusna nordborna envist klamrat sig fast vid. Idag dricker vi svenskar ca FEM MILJONER LITER glögg varje jul. (Hick!) Läs mer här!

go söta saker

Foto: Josefin Casteryd, via Söta Saker

Vill du skämma bort dina gäster lite extra i jul rör du ihop en egen glögg. Hos Teresia på Söta Saker hittar du en god saftglögg och DN har en hel drös med lite starkare varianter.

Men allra mest imp- och mysfaktor får du om du ställer till med en liten sockerbitsbrasa och gör glögg på äkta gammeldags vis, här även ett alternativt recept. (Det finns något som heter glögghalster, bara en sån sak, liksom?)

Värsta partytricket, ju. Och nästan allt med eld blir ju automatiskt alldeles mysigt.

För stressad för egenpyssel och benägen att lyda minsta motståndets lag? Slå en snabb kik på något glöggtest för att undvika de värsta katastroferna (DN dömer ut en stackars glöggsort med ett enda, väl valt ord: gummimatta...) och skicka bud till Systembolaget, helt enkelt. Det blir jul ändå! (En liten tiiiiid, vi leva hääääär… )

Tipptapp, åtta dagar kvar till julafton!

Lämna en kommentar